Get Adobe Flash player

Noor Elffers

Over mijzelf

In 1958 ben ik geboren onder het heldere Noorderlicht

Als kind voelde ik heNoor Elffersel bewust dat het leven uit meer dan alleen het fysieke bestond. Ik was heel open en ontving informatie waar ik me toen geen raad mee wist. Mijn lichaam en vooral mijn handen zaten onder het eczeem. Ik begreep dat ik iets moest doen in mijn leven waarbij ik instaat zou zijn mijn totale wezen in te kunnen zetten. Vanaf mijn 20ste ben ik bewust bezig mijn spirituele vermogens en mijn aardse dagelijkse leven in verbinding te brengen. De spirituele wereld heeft handen en voeten nodig. Dit vraagt om beweging. Leven is beweging.

Ik koos daarom voor de vijfjarige HBO-opleiding Dans- en Theateronderwijs aan de Academie voor Euritmie te Den Haag met als specialisatie Euritmie. De euritmie is mijn basis geworden en hier geniet ik nog dagelijks van.

Een aantal jaren later ben ik verschillende opleidingen en cursussen gaan volgen op het spirituele vlak. Dit was belangrijk voor mij om antwoorden te krijgen op alles wat ik waarnam. 

Naast de opleiding “Helder Waarnemen” (Energetische therapie) volgde ik verschillende cursussen en opleidingen op het gebied van sjamanistische healingmethoden (soul retrieval), klank (klankschalen), dans (de vijf ritmes van Gabrielle Roth), meditatie (Merkaba), massage (Ritmische Hauschka massage), opleiding kosmische Leela spel trainer (transformatie en bewustwording therapie), training Alchemic Healing (healing vanuit de Bron bij Tareth) en de training tot Zen therapeut. Ik heb mij gespecialiseerd in Fonoforese Toonpunctuur (stemvorken healing) bij Inge Schubert en Thomas Kuhne in Duitsland. In 2008 de opleiding tot Geistchirurgie en Geistheilung in Duitsland eveneens bij Inge Schubert. In 2008 ontving ik de inwijding tot "Christus Energie Healer". Dit geeft o.a. de mogelijkheid tot het rechten en in harmonie brengen van de rug energie. Op vraag van Inge Schubert startte ik de Opleiding 'Etherische Kristal Chirurgie'" ook in Nederland.

Vanaf 1989 werk ik als docent Euritmie en toneel op een Vrije school met kinderen van 4 t/m 12 jaar.

1993 was voor mij een heel bijzonder jaar toen het leven mij een prachtige zoon schonk. Ik ervaar het als een voorrecht om ouder te mogen zijn. Hij is een prachtig nieuwe-tijds mens en hiermee ook mijn "leermeester".

Sinds 1998 werk ik als Holistisch-Energetisch healer/therapeut in mijn eigen praktijk Noorderlicht eerst te Bilthoven en sinds september 2010 te Apeldoorn en sinds 2013 in Geldrop. Als docent en trainer werk ik op verschillende locaties in Europa. In de zomer van mijn 40ste verjaardag kreeg ik de Noorderlicht healingen door op een bijzondere wijze. Lees hier verder over de wijze waarop de Noorderlicht healing ontstond. >>>Het ontstaan van Noorderlicht healing

Ik geloof heilig in het zelf herstellend vermogen van de mensNoor Paravisie

Mijn visie is een holistische. Alles hangt met alles samen. Zo boven, zo beneden. De mens is instaat om door bewustwording en inzicht te verwerven tot werkelijke innerlijke vrijheid te komen. Wanneer we onszelf kennen en herkennen kunnen we met de stroom van het leven mee bewegen in plaats van ertegen in. De obstakels uit het verleden zijn de poorten naar de toekomst. Lees hier meer over Mijn opleiding vanuit en door de geestelijke wereld

De foto boven is zoals ik mij van binnen voel. De foto hiernaast is zoals ik er nu uitzie. 

Mijn werk bestaat uit:

  • Het geven van Noorderlicht Healing en Therapie, coaching en begeleiding bij bewustwording zie hiervoor www.noorderlicht-centrum.nl
  • Het leiding geven aan de diverse opleidingen van Noorderlicht centrum & Fonoforese Academie: Zie Opleidingen info
  • Het geven van diverse workshops: Workshops gericht op Fonoforese,  Euritmie, Leela transformatie en bewustwordingswerk, Heilige Geometrie, Planeten Healing, Kristal healing, labyrinth avond, meditatie avonden
  • Het lesgeven als vakdocent theater en dans (Euritmie) op een Vrije School met kinderen van 4 t/m 12 jaar
  • Het lesgeven als gastdocent aan de studenten van de Hoge school Helicon voor Dans,Theater & Euritmie te Den Haag
  • Het schrijven van lesmateriaal voor de verschillende opleidingen die ik geef. Ik krijg hiervoor regelmatig nieuwe informatie aangereikt.
  • Het schrijven van mijn boek met de titel 'Scheppend Bewustzijn'.