Get Adobe Flash player

Ervaringen met Stemvork Therapie

Er zijn zeer duidelijke ervaringen met sterke verbeteringen van de klacht of de ziekte met behulp van stemvork therapie. De ervaringen van verschillende cliënten kunt u hieronder lezen.

 

Menstruatiepijn

Sinds mijn jeugd heb ik last gehad van zeer heftige menstruatiepijnen. Soms was ik zelfs twee dagen volledig op bed en wist dan niet of ik zitten, liggen of kruipen moest van de pijn. Tot ik de stemvork opleiding deed en kennis maakte met de maanstemvork. Doordat ik ook veel affiniteit met edelstenen heb had ik in de buurt van mijn bed ook een prachtige carneool liggen. Ik kwam op het idee om de carneool op mijn onderbuik te leggen en daar boven op de maanstemvork te plaatsen. Al bij de eerste plaatsing voelde ik dat de energie in beweging kwam. Ik heb twintig minuten deze behandeling herhaald. De pijn was volledig weg. Een maand later heb ik eveneens bij de eerste pijnscheuten de carneool en de stemvork geplaatst en al na vijf minuten was de pijn verdwenen. Sinds dien heb ik nooit meer pijn.

Noor Elffers (2003)

 

Beroerte en verlamming

Ik heb op mijn 55ste een herseninfarct gehad met als gevolg een beschadiging diep in het motorische deel. Het effect hiervan was uitval aan mijn rechterhand (licht) en rechterbeen (behoorlijk).

Noor Elffers is direct begonnen met stemvorktherapie. Eerst bijna dagelijks en nu (8 maand later) nog 1 keer per week of twee weken en binnenkort stoppen we.

Het effect, zeker in het begin goed te merken, was een activatie van de spieren. Spieren waarvan ik sommige niet zelf kon bereiken/vinden vanuit mijn hoofd. Lees, in het geheel niet kon bewegen. Regelmatig begonnen deze spieren zo’n halve dag na de behandeling te krampen. Vanuit die krampen konden mijn hersenen ze als het ware terug vinden.

Mijn infarct heeft een stukje in de ketting van het bedenken dat jij je teen wilt bewegen en daadwerkelijk ook kunnen doen beschadigd. De reguliere geneeskunde en het revalidatieteam wat mij vanuit het ziekenhuis begeleid heeft (waar ik overigens ook alle waardering voor heb) behandelt sec vanuit het hoofd naar het lichaam. In hun literatuur vind je ook de opmerking terug dat het denken aan een handeling kan helpen. En dat klopt ook.

Echter je kunt ook vanuit het lichaam signalen aan de hersenen afgeven. B.v. via de stemvorktherapie die diep in het lichaam door dringt. Het is in mijn ogen alsof je van twee kanten aanklopt en de hersenen helpt het pad terug te vinden tussen de beschadigingen door of om een nieuwe (om)weg te maken.

Zeker is dat ik mijn doel (weer bijna als vanouds te kunnen lopen) gehaald heb. Ondanks dat een aantal hulpverleners me aan gaven de lat niet te hoog te leggen. Zeker is ook dat de stemvork behandeling geholpen heeft. Ook zeker is dat door zelf veel te oefenen je het effect aanzienlijk kunt versterken.

Bob (2011)

 

 

 

Workshops

De Fonoforese Academie biedt elke maand een stemvork workshops aan:Stemvorken

Lees meer...

Stemvork workshops algemeen

Kennis maken met stemvorken, frequentiewerk en toonpunctuur. Met behulp van stemvorken ons lichaam deblokkeren en harmoniseren. 3 mei en 19 juli basisavond van 19.30 - 21.30 uur

phi spiraal

Lees meer...

Fonoforese stemvork workshop “Chakra balans & IK kracht versterken”chakrabalans

 In deze stemvork workshop krijg je een chakrabalans behandelingen aangereikt en twee “Ik” kracht versterkende behandelingen.

Lees meer...

Fonoforese workshop “Tinnitus behandelen” tinnitus oorkrt

In deze workshop krijg je behalve een gedeelte theorie en achtergrond drie verschillende behandelingen aangereikt om tinnitus (oorsuizen) te behandelen.

Lees meer...

2-daagse Fonoforese workshop “Metamorfose voetreflex”

In deze stemvork workshop, die bestaat uit twee losse dagen, krijg je twee uitgebreide metamorfose behandelingen aangereikt.

Lees meer...

Fonoforese stemvork workshop “Pijnklachten behandelen"Hand fonoforese

  • Opstijgende pijnen en hoofdpijnen
    Chronische ziekten en pijnklachten

Pijn is een veel voorkomend probleem en geeft altijd aan dat je lichaam je iets wil vertellen. Om van je pijn af te komen is het belangrijk om de achtergrond van je pijn te leren kennen. Wat wil je lichaam jou vertellen?

Lees meer...

Fonoforese workshop “Beroerte & Verlamming”Amber schedel

In deze workshop krijg je verschillende behandelingen aangereikt die je kan gebruiken bij mensen die een beroerte hebben gehad en hierdoor verlamd zijn geraakt. Hoe eerder je begint met het behandelen hoe meer er mogelijk is. Mijn ervaring is dat er met fonoforese spiergroepen en energiebanen wakker geroepen kunnen worden waardoor de cliënt weer instaat is deze spiergroep aan te spreken en te oefenen.

Lees meer...