Get Adobe Flash player

Stemvork workshops algemeen

Stemvork workshops algemeen

Kennis maken met stemvorken, frequentiewerk en toonpunctuur. Met behulp van stemvorken ons lichaam deblokkeren en harmoniseren. 3 mei en 19 juli basisavond van 19.30 - 21.30 uur

phi spiraal

 

Stemvorkenstemvorken

Alles is energie, ook ons lichaam is energie. Energie is trilling. Is ons lichaam in onbalans dan heeft het een onregelmatige trilling. Bieden we ons lichaam een zuivere, gezonde trilling aan dan herstelt de balans zich en genezen wij. Een van de manieren om ons lichaam gezonde trilling aan te bieden is met de stemvorken. De stemvorken zijn afgestemd op verschillende zuivere trillingsfrequenties van de aarde en de kosmos.


Frequenties

De stemvorken hebben verschillende frequenties. Deze frequenties werken diep door in de totale mens. In zijn lichaam, ziel en geest. Wanneer je bedenkt dat wij voor ongeveer 75% uit water bestaan en je weet dat water de trilling overbrengt en vasthoudt zelfs voor hele lange tijd, dan is goed voor te stellen hoe de trillingen van de stemvorken ons hele lichaam, ons hele systeem, kunnen doortrillen en in evenwicht kunnen brengen.


Trillingsfrequenties van planeten

Hans Cousto ontdekte de link tussen de bewegingen van de planeten en de muziek. De omwentelingsritmes van de hemellichamen, de trillingsfrequenties, heeft Hans Cousto geoctaveerd tot voor de mens hoorbare tonen. Hans Cousto liet stemvorken maken met die specifieke planeet frequenties.

 


Planeten en organendier-planeet

De planeten werken diep in met hun krachten en energieën in de mens. Zie hiervoor ook de tekst bij Noorderlicht healing/therapie. Elke planeet werkt specifiek in op een van onze organen. Wanneer in ons leven een orgaan uit balans is geraakt met het daarbij behorende chakra, dan is het voor de planeet lastiger om als het ware door de ruis heen te dringen. Stemmen we het chakra dan weer op de juiste planeet of frequentie af dan kan het chakra weer dienen als een zuivere poort. Een poort tussen de kosmos en het menselijk lichaam. Het betreffende orgaan wat met dat chakra samenhangt heeft nu weer de gelegenheid te herstellen. Hierbij gaan we er van uit dat de macrokosmos en de microkosmos met elkaar in evenwicht en overeenstemming zijn. Het zelfgenezend vermogen wordt aangesproken in de fonoforese of toonpunctuur.



Healingen met stemvorken & kristallen

Op welke wijze kunnen we met de stemvorken en kristallen verlichting en healing geven;

 • Botten: Door het plaatsen van de stemvork op de botten wordt de trilling door een groot gebied van het lichaam geleid. Botten resoneren het sterkst.
 • Energie banen en acupunctuur punten: Bij het plaatsen op meridianen of acupunctuurpunten volgt de trilling van de stemvork des betreffende energiebaan. Dit geldt hetzelfde voor reflex zones, chakra’s meridianen en ayurvedische drukpunten.
 • Aura: Hierbij is het mogelijk de stemvork aan te slaan en in bepaalde gebieden van de aura te laten resoneren, of de aura te egaliseren en als het ware na een behandeling weer te dichten.
 • Chakra’s: Door de juiste stemvork op het juiste chakra te plaatsen kun je de chakra’s in balans brengen.
 • Pijnpunten: Ook is het mogelijk om met de stemvork direct op pijnpunten in het lichaam te werken. Dit werkt met vastzittende pijn of chronische pijnen, bij ontstekingen of zenuwpijnen, bij schietende of reumatische pijnen. Bij maag, darm en lever problemen. Bij rug, spier of zenuwpijnen. Bij hormonale klachten. Ik zelf heb er mijn menstruatie pijnen mee weg gekregen. Bij klachten aan de urine wegen, bij nierstenen en stofwisselingsklachten.
 • Verzamelpunten of kardinale punten: zijn belangrijk kruispunt in de energiestromingen. Plaats je de stemvork op deze punten dan wordt een heel energieveld geordend en in balans gebracht.

Kortom er is heel veel mogelijk.



Workshop:

Basis workshop: Wat kun je van de basis workshop verwachten?

 • Je leert de stemvork vasthouden, en verschillende technieken om hem aan te slaan
 • Je leert een aantal methodes om met de stemvork te werken. Op het lichaam, in de aura en laten horen
 • Je leert waar en hoe de kristallen op het lichaam te leggen. Zodat ze de meeste kracht geven en de diepste werking hebben
 • Een chakra healing om de chakra’s in balans te brengen. Het zelf genezend vermogen wordt hierdoor aangesproken
 • Welke stemvork geschikt is bij emotionele onbalans
 • Je krijgt een stuk(je) theorie over trillingen en resonantie
 • Je krijgt een overzicht van de verschillende stemvorken en hun werkingsgebied, hun frequenties en samenhang met de macrokosmos

Diverse workshops:  Vervolg workshops wanneer je al een basis hebt met werken met stemvorken. Om vaker een workshopdag aan te kunnen bieden combineer ik de dagopleiding en de module opleiding met de workshops. Je kunt elke maand wel één of twee workshop dagen volgen. Deze zijn altijd gecombineerd met de dagopleiding of de module opleiding. De dagopleiding workshopdagen kosten € 85,00 euro, de workshopdagen tijdens een module kosten € 183,00 euro. Dit is een langere dag ( tot 21.00 uur) en er zitten twee maaltijden bij inbegrepen.  (vegetarisch-biologisch door een kok bereid). Je ontvangt voor deze dag het lesmateriaal en draait volledig mee met de bestaande groep. Zo kun je de sfeer proeven bij een module.

Voor de losse lesdagen is precies aangegeven wat er behandeld gaat worden. Zo kun je kiezen welke workshopdag je graag volgen wilt. Hieronder vind je de mogelijkheden en in de agenda zie je ook de workshopdagen en module dagen onder elkaar staan.


Workshop "Pijnklachten behandelen"  

Opstijgende pijnen en hoofdpijnen
Chronische ziekten en pijnklachten

Pijnklachten behandelen met stemvorken. Verschillende pijnklachten en stemvorken komen aanbod. Rug, knie. schouder en nek klachten zullen we behandelen. Verder leer je welke stemvorken jouw pijnen kunnen verlichten. Er zijn een aantal allround stemvorken die zeer breed inzetbaar zijn en een aantal die specifiek gericht op een bepaalde klacht en pijn werken. Meld bij je inschrijving voor welke pijnklacht je graag advies wilt en ik zal kijken hoe ik je terwille kan zijn tijdens de workshop dag. Pijnklachten behandelen



Workshop "Chakra balans & Ik kracht versterken"

Chakrabalans met kristallen
Chakrabalans met 8 stemvorken en Ik kracht versterken

De chakra balans of "Ik" versterkende behandeling die je leert in de workshop kan helpen bij grotere innerlijke balans en versterken van zelfvertrouwen. Wanneer je het moeilijk vindt om voor jezelf op te komen of je grenzen te stellen. Wanneer je snel van je stuk gebracht bent of na ziekte en medicijn gebruik voelt dat je nog niet helemaal de kracht hebt die je voorheen wel had. Chakra balans & Ik kracht versterken

 

 

Workshopdag: "Basis" 3 mei 2016

  • Stemvork hanteren
  • Basis van de Frequentie leer
  • Theorie van de belangrijkste stemvorken
  • Chakra balans 1 stemvork
  • Chakra balans 5 kristallen en 1 stemvork

 

Workshop: Chakra balans en Ik kracht versterken:

De chakra balans of "Ik" versterkende behandeling die je leert in de workshop kan helpen bij grotere innerlijke balans en versterken van zelfvertrouwen. Wanneer je het moeilijk vindt om voor jezelf op te komen of je grenzen te stellen. Wanneer je snel van je stuk gebracht bent of na ziekte en medicijn gebruik voelt dat je nog niet helemaal de kracht hebt die je voorheen wel had.

 

Workshop: Opstijgende pijnen en Hoofdpijnen:

 • Opstijgende pijnen
 • Hoofdpijnen
 • Te veel in Hoofd behandeling
 • Geestelijk kopje koffie

Workshop: Verkoudheid, Rug en nier problemen:

 • Verkoudheid behandelen
 • Osteoporose behandeling, rug en nier problemen
 • Nier- yang Kracht opbouw
 • Klachten bij stofwisselingsziekten

Workshop: Leverreiniging, menstruatiestoornissen, verkrampingen:

 • Leverreiniging
 • Verkrampingen en spanningen
 • Menstruatiestoornissen

Workshop: Chronische ziekten, pijn klachten

 • Belangrijke punten bij pijnbehandeling
 • Belangrijke klassieke acupunctuurpunten
 • Chronische ziekten

Pijnklachten behandelen met stemvorken. Verschillende pijnklachten en stemvorken komen aanbod. Rug, knie. schouder en nek klachten zullen we behandelen. Verder leer je welke stemvorken jouw pijnen kunnen verlichten. Er zijn een aantal allround stemvorken die zeer breed inzetbaar zijn en een aantal die specifiek gericht op een bepaalde klacht en pijn werken. Meld bij je inschrijving voor welke pijnklacht je graag advies wilt en ik zal kijken hoe ik je ter wille kan zijn tijdens de workshop dag.

Workshop: Kniepijn, schouder en rug klachten

 • Kniepijnen
 • Rug en schouder klachten

 

Workshop Tinnitus (Oorsuizen) behandelen 

Tinnitus of oorsuizen is een veel voorkomend probleem zowel bij mannen als vrouwen. Er zijn verschillende oorzaken voor Tinnitus. De Tinnitus kan komen uit verschillende organen en een disbalans van het vegetatieve zenuwstelsel. Het is belangrijk om hier zicht op te hebben wanneer je de Tinnitus wilt verhelpen. In deze workshop dag til ik een tipje van de sluier op over tinnitus en hoe je met tinnitus om kan gaan. De stemvorken zijn hier een zeer grote hulp bij.

 

Workshop 2 daagse Metamorfose voetreflex behandeling: Open inschrijving

Met behulp van stemvorken door trillen we de metamorfose punten op de voet. Dit geeft net als voetreflex massage een krachtige tool om helend te werken op blokkades die ontstaan zijn gedurende de conceptie, de zwangerschap en de geboorte. De geboorte en alles wat daarbij komt kijken is een van de grootste trauma's in ons leven. Er zijn veel problemen in ons latere leven terug te voeren op bv; een traumatische geboorte ervaring of heftige emotie's van onze moeder tijdens de zwangerschap. Wanneer we de corresponderende reflexpunten, op de voeten, de handen en het hoofd, met de juiste stemvork betrillen brengen herstellen we de traumatische ervaringen op subtiele wijze. Metamorfose voetreflex behandeling

 

Workshop "Beroerte & Verlamming" Open inschrijving

Wat kun je doen wanneer iemand in je omgeving een hersenbloeding heeft gehad en verlamd is geraakt. Deze dag zal je mogelijkheden aanreiken om een patient te ondersteunen die verlamd is geraakt. Er is met stemvorken heel veel ondersteuning te bieden. Spiergroepen en zenuwbanen kunnen makkelijk wakker geroepen worden en geactiveerd worden zodat de patient zelf verder kan oefenen. Uit directe ervaring leer ik je de techniek en hoe je de juiste behandel punten opspoort voor het beste resultaat. Een boeiende dag die ook voor gezonde mensen die aan een zijde minder bewegingsvrijheid hebben een ondersteuning kan zijn. Beroerte & Verlamming

 

 

Tarief: € 85.00 euro per dag incl. koffie, thee. En lesmateriaal van de dag.

Tijden: Van 10.00 - 17.00 uur

Groep: maximaal 12 personen. Opgeven van te voren.

Info: Klik hier voor Contact of 06-28423459.

Inschrijven: Klik hier voor Aanmelden voor een workshop